TUTUKLU İŞLERDE DURUŞMA NASIL OLACAGI VE CMK ÜCRETLERİ
Tarih: 31.03.2020| Okunma Sayısı: 919

Sayın Meslektaşımız;

1- Bugün Hakimevi'nde Adalet Bakanımızın başkanlığında virüs salgını sebebiyle gerçekleştirdiğimiz üçüncü toplantı yapılmıştır.

2- Toplantıya katılan HSK Başkan Vekili Sayın Yılmaz, HSK’nın ilk derece mahkemelerinin faaliyetlerini 30 Nisan 2020 tarihine kadar erteleme yönünde karar alacağını ifade etmiştir. Talebimiz üzerine, tutuklu işlerde duruşmaların sadece tutukluluk halinin incelenmesiyle sınırlı icra edilmesi hususu da HSK tarafından değerlendirilerek kararın kapsamına alınmıştır.

Kararın metni için tıklayınız

3-Yargılama giderleri kapsamında yer alan beraat vekalet ücretlerinin çok önemli bir kısmının, geçen haftaki talebimiz doğrultusunda serbest bırakıldığı öğrenilmiştir. Maliye Bakanlığınca, Başsavcılıkların hesaplarına yatırılır yatırılmaz meslektaşlarımıza ödeme yapılacaktır.

4-Birikmiş olan tüm CMK ücretleri de 6 Nisan 2020 tarihinde Adalet Bakanlığınca Başsavcılıklara gönderilecektir.

5-Meslektaşlarımızın SGK prim ödemelerinin (eski Bağ-Kur ve SSK) erteleme kapsamına alınması, Kredi Garanti Fonu tarafından verilen garantinin kapsamına dahil edilmesi, kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak için yapılması gereken bürokratik işlemlerin azaltılması (beyanın esas olması) ve bize intikal ettirilen sorunların çözümü için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bu çerçevede kamu bankalarından salgın döneminde geri ödemesiz ve mümkün olan en düşük faizle meslektaşlarımız için özel kredi imkânı sağlamak üzereyiz.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı

29.03.2024
AV. ÜMİT PEÇE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.