GENÇ AVUKATLAR MECLİSİ KURULDU
Tarih: 25.01.2018| Okunma Sayısı: 3306

Rize Barosu yönetim kurulunun 27.11.2017 tarih 2017/177 sayılı kararı ile tarafıma yetki verilmesi neticesinde Genç avukatlar meclisi yönetim kurulunu ve yönergemizi oluşturduk. Yönetim Kurulunda; Av.Kürşat Hacısüleymanoğlu, Başkan vekili ; Av. Seçil Akbaba, Yazman; Av. Doğukan Hazar Tezcan, Yönetim Kurulu Üyelerim; Av. Şeyda Büyükoğlu, Av. Naim Burak Baraner, Av. Osman Zeki Günay, Av. Semra AKSU, Av.Yunus Emre PARLAK, Av.Mustafa BUÇAN, Av.Bedri KUTLU, Av.Kürşad MERCAN, Av.Sendenur KAZDAL olarak belirlendi
 
Rize Barosunun 28.11.2017 tarih 2017/178 sayılı kararı ile yönetim kurulumuz ve yönergemizin kabulüne oy birliği ile karar verildi. Rize Barosu Genç Avukatlar Meclisi Bu şekilde resmi olarak kurulmuş oldu. Rize Barosu Genç Avukatlar Meclisinin Amacı, Rize Barosuna kayıtlı genç avukatların ve stajyerlerin baro yönetimi nezdinde temsilini, mesleki problemlerinin sorunsuzca yönetim organlarına iletilmesini ve genç avukatların yönetime ve sorunların çözümüne etkin olarak katılımını sağlamaktır. Rize Barosu Genç avukatlar Meclisinin Üyeleri; Rize Barosuna Kayıtlı, meslekte beş yılını bitirmemiş veya beş yılını bitirmiş olsa bile otuz yaşını aşmamış avukatlar ile avukat stajyerleri ve Avukatlık stajını bitirip ruhsat bekleyen avukat adaylarıdır. Rize Barosu Genç Avukatlar Meclisinin Görevleri; Rize Barosu genç avukatlar meclisinin temsil edilmesi, Meclis üyelerinin mesleğe ilişkin problemlerinin saptanması, derlenmesi, çözüm önerilerinin üretilmesi, Avukatlık mesleğinin toplum nezdindeki itibarını korumak, geliştirmek, Genç avukatların haklarının temini ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini sağlamak, bu konularda gerekli görüldüğü hallerde baro yönetim kurulu toplantılarına katılmak, ve önerilerin baro yönetimine iletilmesidir.

Rize Barosu Genç Avukatlar Meclisi Siyasi her türlü manevradan uzak, tarafsız, meslek ahlakını ön planda tutan, kendini yenileyebilen genç ve dinamik bir kadro ile göreve başlamış bulunmaktadır.Rize Barosu Genç Avukatlar Meclisinin Amacı, Rize Barosuna kayıtlı genç avukatların ve stajyerlerin baro yönetimi nezdinde temsilini, mesleki problemlerinin sorunsuzca yönetim organlarına iletilmesini ve genç avukatların yönetime ve sorunların çözümüne etkin olarak katılımını sağlamaktır. Rize Barosu Genç avukatlar Meclisinin Üyeleri; Rize Barosuna Kayıtlı, meslekte beş yılını bitirmemiş veya beş yılını bitirmiş olsa bile otuz yaşını aşmamış avukatlar ile avukat stajyerleri ve Avukatlık stajını bitirip ruhsat bekleyen avukat adaylarıdır.
 
Rize Barosu Genç Avukatlar Meclisinin Görevleri; Rize Barosu genç avukatlar meclisinin temsil edilmesi, Meclis üyelerinin mesleğe ilişkin problemlerinin saptanması, derlenmesi, çözüm önerilerinin üretilmesi, Avukatlık mesleğinin toplum nezdindeki itibarını korumak, geliştirmek, Genç avukatların haklarının temini ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini sağlamak, bu konularda gerekli görüldüğü hallerde baro yönetim kurulu toplantılarına katılmak, ve önerilerin baro yönetimine iletilmesidir. Rize Barosu Genç Avukatlar Meclisi Siyasi her türlü manevradan uzak, tarafsız, meslek ahlakını ön planda tutan, kendini yenileyebilen genç ve dinamik bir kadro ile göreve başlamış bulunmaktadır.
 
 

20.04.2024
AV. ÜMİT PEÇE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.