İFTAR YEMEGİ

Her Yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar yemeğimiz Rize Rama’da Plaza otelde il Protokol’ü baromuz üyeleri eşleri ile çalışanları , ve ilimizdeki hâkim ve savcıların katılımı ile gerçekleşti.

Baro Başkanın Konuşması

Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Başsavcım, kıymetli protokol, meslektaşlarım, kıymetli eşleri, Hakim ve Savcılarımız, personelimiz, baromuzun düzenlediği iftar programına hoş geldiniz. Şeref verdiniz.

 

Toplumumuzda sevgi ve kardeşlik bağlarının güçlendiği, birlik, yardımlaşma ve paylaşmanın daha çok yaşandığı, manevi duygularımızın canlılık kazandığı, yılın en hayırlı ayı olan ramazan ayının bu güzel akşamında sizlerle birlikte olmanın, ramazan ruhunu birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan Ayı’nın hatırlatmış oluğu değerler vardır. Oruç,  zor durumda olanın halinden anlayabilmeyi sağlayan bir ibadet olup, insanın kendisini terbiye etmesinin bir yoludur, sabırdır, vefadır, yardımlaşmadır. Ramazan ayında daha yoğun olarak, zor durumda olan, muhtaç vatandaşlara, şehit ve gazi ailelerine, yetim ve öksüzlere yardım elimizi uzatmalıyız, yaşlılarımızı unutmamalıyız.

 

Ramazan Ayı’nın bir diğer kudreti de; dargınlıkların ve küskünlüğün giderilmesi, barış, sevgi ve esenliğin toplumumuzda hâkim olmasıdır. Ramazan Ayı’nın insanları bir sofrada yakınlaştırarak, muhabbeti artıracağı muhakkaktır. Bu nedenle, Rize Barosu olarak geleneksel hale getirdiğimiz ve her yıl düzenlediğimiz iftar programımızda; tüm meslektaşlarımızla aynı sofrada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Samimiyetimizi, birlikteliğimizi artıran bu tablonun daim olmasını diliyorum.

 

Ramazan Ayı’nın taşıdığı anlamın, dünyada ve ülkemizde her daim yaşatılmasını temenni ederek; tüm islam coğrafyasında savaşların,  katliamların artık son bulduğu, barışın, huzurun, birlik ve beraberliğin egemen olduğu, çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakabilmek umuduyla, tüm meslektaşlarımızın ve vatandaşlarımızın mübarek Ramazan Ayı’nı kutlar, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Saygılarımı sunuyorum.