2019-2020 YENİ ADLİ YILI AÇILIŞI

2019-2020 YENİ ADLİ YILI

2019-2020 Yeni adli yılın başta ülkemiz hukukuna hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
Devletler adaletle ayakta kalır. Adalet çökerse devlet çöker. Bu nedenle adaleti her ne pahasına olursa olsun ayakta tutmalıyız. Liyakat her daim esas alınmalıdır. Sadece adil karar vermek. Yıllarca süren ve bıktıran dava süreçlerine son verildiği, erişimin kolay ve ulaşılabilir olduğu,hakkın tesliminin de ivedi olduğu bir sistem gerekmektedir. Bu nedenlerle bir nebze olsun sistemi rahatlatma adına Yargı Reformu Strateji Belgesinin hayata geçirilmesi gerekir.

Niteliksiz ve eğitim kadrosu olmayan onlarca Hukuk Fakültesinin kurulması ve her gün yenilerinin eklenmesi adalet sisteminin temel taşlarından savunmanın temsilcisi avukatlık mesleğine zarar vermektedir. Bu Fakültelerden nitelikli eğitim almamış binlerce mezunun bu mesleğe dahil olması mesleğin geleceğini tehdit etmektedir. Bu nedenlerle Hukuk Fakültelerine giriş için aranan ilk 190.000 barajı mutlaka 100.000 e çekilmeli ve Avukatlık İçin mesleğe kabul sınavı gecikmeksizin çıkartılmalıdır.
Yargının diğer kurucu unsurları ile mesleğimiz sözde değil özde eşit olmalı, savunma makamı güçlendirilmelidir.

Hakim ve Savcılarımızın mesleğe kabul öncesi eğitim süreleri uzatılmalı, hakim ve savcı yardımcılığı müessesesi çıkartılmalıdır.
Kısacası güven veren adalet tesis edilmelidir.

Bu vesile ile milletimizin, Avukat, Hakim ve Savcı meslektaşlarımızın, adliye ve ofis çalışanlarımızın yeni adli yılını kutlar başarılar dilerim.