ÖDEME TALEP FORMU
Tarih: 20.04.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 7337

Cmk ödemeleri talep listesine  aşağıdaki link'den ulaşabilirsiniz

CMK ÖDEME EVRAKLARI HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1-Ödeme talepleri ile ilgili olarak evraklar ilk önce Baro Cmk komisyonuna teslim edilerek komisyonca, görüldü kaşeli ve imzalı onaylalı şeklinde  halinde hazırlanacaktır.

2-Sorgu Zabıt, Duruşma Tutanağına Baronet sisteminden avukat kendi ekranından dosya için, ilgili görevlendirme için görevlendirme yazısı ve hizmet formu çıkartılıp eklemeniz gerekmektedir.

3-Sorgu Zabıtı duruşma Tutanağında isminiz, müdafi vekillik yaptığınız kişinin ismi ve tarih ibareleri işaretlenecektir. İsminiz veya müdafi vekillik yaptığınız kişinin ismi zabıtta, tutanakta yazmıyorsa ilgili kalemden yazdırılıp imzalatılması gerekmektedir.

4-İmza bulunmayan duruşma tutanaklarına ilgili kalem müdürlerinden aslı gibidir yazıp onaylanması gerekmektedir.

5-Görev aldığınız Karakol ve Savcılık zabıtlarına ilgili dosya için kaç müdafi girilmiş olduğunu ilgili kalemden şerh düşürüp onaylatmanız gerekmektedir. Ücretlendirme dosyada görev alan avukat sayısına göre yapılmaktadır.

6-Dosya esas numarası ve Soruşturma numarası olmayan evraklara ödeme yapılmadığından ilgili numaraları şayet zabıt, tutanakta yer almıyorsa ilgili kalemden yazdırmanız gerekmektedir.

7-Savcı huzurunda alınan SSÇ liler için ayrı bir exel tablosu hazırlanacak ve kesilecek fatura kdv oranı ise %8 olarak düzenlenecektir.

8-Düzenlediğiniz exel listesini listedeki sıra numarasına göre ilgili evrak üzerine aynı numarayı yazmanız en üstte “1” numaralı evrak gelecek şekilde sıralama yapmanız gerekmektedir.

9-Sistem dışı görevlendirmelerinizin sisteme işlenmesi gerekmektedir, aksi takdirde sistem dışı görevlendirmelerin ödemesi yapılmamaktadır. Bu nedenle almış olduğunuz görevlendirmeleri barodan kendi üzerinize kayıt ettirmeniz gerekmektedir. Baronet sisteminde kendi ekranınızda almış olduğunuz görevlendirmelerin listesi detaylı olarak yer almaktadır.

10-Ödeme talebinde borcu yoktur yazıları alınacaktır. Birlikte çalışan avukatlarımız ise yanında çalıştığı avukattan ssk olarak çalıştığına dair dilekçe alması gerekmekte olup ödemeler vergi mükellefi olan avukatın hesabına yatırılacaktır.

11-Yol gideri talepleri fatura ile beraber Exel formunda talep edilmelidir.

12-Tüm bu işlemler sonucunda evraklar Başsavcılık idari işler müdürlüğüne teslim edilecek olup Başsavcılığın onayından sonra fatura kesilecektir. Fatura ile ilgili olarak 2000 Tl nin üzerindeki tutarlarda 5/10 oranında KDV tevkifatı yapılacaktır.

-Talimat dosyalarında ise yukarıda belirtilen huşulara göre ayrı bir dosya olarak, dosyasının bulunduğu Savcılığa hitaben dosya numarası, müdafilik yaptığınız kişi, iletişim ve banka hesap(IBAN) bilgilerinizin belirtildiği dilekçe (baro web cmk menüden ulaşabilirsiniz) ile asıl ve suret olarak hazırlayıp ilgili il başsavcılığına gönderilecektir. Talimat ücretleri ise tarifenin yarı onaranında hesaplanacaktır.

Ödemelerinizin aksamaması ve herhangi bir sorunla karılaşmamanız için yukarıda belirtilen hususlara dikkat edilmesini rica ederiz.

Av. Ömer SOMAY

Cmk Komisyonu Başkanı